Markkinat ja messutapahtumat

Kalamarkkina- sekä ruokamessutapahtumat ovat kala- ja äyriäisruokien ystäville oivia uusien vinkkien ”bongauskohteita”!

Vesien vilja teemana herättää aina suurta kiinnostusta. Ei pelkästään sen ravitsemuksellisten arvojen vuoksi, vaan myös kulinaarisuus on siinä sangen tärkeä tekijä.

”Vasta kala näyttää, mihin kokki pystyy”, on kautta vuosikymmenien kuulemani sanonta. Tosiasiassa kala- ja äyriäisruokien valmistus ei vaadi poppakonsteja, vain mielikuvitusta, oikeat valmistustavat ja oikein käsitellyn raaka-aineen.

Perinteisimmät kala-alan tapahtumat ovat kalamarkkinat, kalapäivät, silakkamarkkinat, kalaryssäys ja silakrysäys. Tapahtumat keräävät suuren määrän yleisöä nauttimaan perinteisistä että uusista laadukkaista kalatuotteista. Ne kokoavat eri puolilta maatamme kalastajia ja muita kala-alan yrittäjiä rikkaalla tarjonnallaan.


Silakka 2009, Jyrki Kangas Kokit Heta Nykänen ja Katri Koppanen
Porista alkavat syksyn silakkamarkkinat. Upeatunnelmainen tapahtuma jossa perinteenä mm.Vuoden Silakka arvonimen saajan julkistus. Kuvassa vuoden 2009 Silakka, ”Mr.Pori Jazz” Jyrki Kangas. Kuopion Kalaryssäys on myöskin perinteinen sisämaan kalamarkkinatapahtuma, jossa on upea markkinatunnelma ja  tarjonta. Kuvassa iloiset ”kenttäkeittiön” kokit, Heta Nykänen ja Katri Koppanen.

Ruokamessut tuovat vesien annin ympäri maailmaa esille ja tarjolle. Näitä tapahtumia järjestävät messuyhtiöt eri puolilla maatamme. Viinit, raaka-aineet, ateriakokonaisuudet, uudet ideat ruokien valmistukseen, tarjollepanoon, kattamiseen liittyvät trendit jne. ovat suuren yleisön tavoitettavissa ruokamessuilla.

Ruokamessujen ohjelmasisältö on monipuolinen. Ruokien valmistusnäytöksiä ammattilaisten toimesta toteutettuna, sekä niihin liittyvää reseptiikkaa että informaatiota.


Ruoanvalmistusnäytös Ruoanvalmistusnäytös

Ruokien valmistusnäytöksiä


- ALKUUN -